'Liverpool wil imponerende Nederlander van Chelsea: prijskaartje van 12,6 miljoen'

'Liverpool wil imponerende Nederlander van Chelsea: prijskaartje van 12,6 miljoen'

24-03-2016 09:40
5

Nathan Aké heeft zich in de kijker gespeeld van enkele mooie clubs. De Nederlandse verdediger staat onder contract bij Chelsea, dat hem dit seizoen op huurbasis bij Watford heeft gestald. Liverpool en West Ham United hebben naar verluidt interesse in de verdediger die al 12,6 miljoen euro moet kosten.

Chelsea heeft volgens The Telegraph een prijskaartje van die orde om de nek van Aké gehangen. De jongeling imponeert bij Watford, dat hem ook graag definitief wil inlijven. Daarvoor is echter wel een aardige transfersom nodig, zo blijkt nu. Chelsea heeft nog geen definitief oordeel geveld over de toekomst van Aké. Volgens de hiervoor genoemde krant moet de nieuwe manager Antonio Conte dat doen.

De mogelijkheid bestaat dat Aké volgend seizoen 'gewoon' voor Chelsea speelt. Maar ook een transfer naar bijvoorbeeld Liverpool, West Ham of één van de geïnteresseerde Duitse clubs is een goede optie. Borussia Mönchengladbach wil hem naar verluidt op huurbasis overnemen en The Blues willen Andreas Christensen de omgekeerde weg laten bewandelen.

Aké heeft nog een tweejarig contract bij Chelsea, dat wel waakt voor een te vroeg vertrek van de Nederlander. In het verleden liet de club ook Ryan Bertrand gemakkelijk naar Southampton verkassen. Bertrand heeft zich geweldig ontwikkeld en is nu Engels international.