Bacuna staat open voor Ajax of PSV: Als je daar een kans krijgt, waarom niet?

Bacuna staat open voor Ajax of PSV: "Als je daar een kans krijgt, waarom niet?"

27-03-2016 10:16
7

Leandro Bacuna (24) speelt sinds de zomer van 2013 bij Aston Villa. In gesprek met radioprogramma Langs de Lijn geeft de vrijetrappenspecialist aan dat hij binnen nu en twee jaar de stap wil maken naar een andere club. 

Villa - dat afkoerst op degradatie uit de Premier League - nam Bacuna destijds over van FC Groningen. "Binnen nu en twee jaar probeer ik wel mijn volgende stap te maken. Waar dat gaat zijn, dat weet ik op dit moment nog niet. Maar over twee jaar wil ik wel doorgroeien. Dat hoeft niet per se in Engeland te zijn."

Of een terugkeer naar de Eredivisie realistisch is? Bacuna denkt van wel. "Dat zou zomaar kunnen. Ajax of PSV? Ik denk het wel. Als je naar die clubs kijkt... Ze spelen bijna elk jaar Champions League-voetbal. Dat wil ik ook wel een keer gespeeld hebben. Als je daar een kans kunt krijgen, waarom niet?"

Bacuna heeft nog een contract voor meerdere jaren bij de traditieclub uit Birmingham. In augustus 2015 zette hij zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2020.