Davids wijst Oranje-hoop aan: Hij is een goede, talentvolle speler

Davids wijst Oranje-hoop aan: "Hij is een goede, talentvolle speler"

27-03-2016 17:52
3

De interlandcarrière van Quincy Promes is nog geen onverdeeld succes, maar Edgar Davids is vol vertrouwen. De aanvaller kan volgens de oud-international een belangrijke pion worden bij het Nederlands elftal.

Promes begon vrijdag in de basis bij Oranje tijdens de verloren oefeninterland tegen Frankrijk (2-3). De aanvaller van Spartak Moskou speelde zijn achtste interland, waarvan er slechts één werd gewonnen. Alle andere duels met Promes in het elftal gingen verloren.

Toch is Davids vol lof over de 24-jarige aanvaller. "Hij is een goede, talentvolle speler. Ik hoop dat hij een grote toekomst tegemoet gaat bij Oranje, want het huidige team heeft dringend behoefte aan talentvolle voetballers", vertelt hij aan het Russische persbureau TASS. Davids was in Moskou om deel te nemen aan een benefietwedstrijd.

Ook bondscoach Danny Blind sprak deze week al zijn vertrouwen in Promes. "Als je het over jonge spelers hebt die stappen maken, dan is Promes daar op dit moment het beste voorbeeld van", liet hij weten. De teller van Promes staat dit seizoen op twaalf doelpunten voor Spartak in 21 competitieduels.