'Barcelona houdt mogelijk referendum om te beslissen over Estadi Johan Cruyff'

'Barcelona houdt mogelijk referendum om te beslissen over Estadi Johan Cruyff'

28-03-2016 08:13
21

Het bestuur van FC Barcelona is gevoelig voor het idee om Camp Nou te vernoemen naar Johan Cruijff, die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed. Dat meldt de Catalaanse krant Sport maandag.

In Barcelona gaan stemmen op om het stadion om te dopen tot Estadi Johan Cruyff. 'Voorzitter Josep Bartomeu en zijn directie hebben een grote verantwoordelijkheid en kunnen alle wijsheid daarbij gebruiken', schrijft Sport. 'Het zou geen kwaad kunnen om een beslissing van deze omvang te nemen via een referendum.'

Eerder schakelde het bestuur de hulp van de socios al in om te stemmen over de grondige renovatie van Camp Nou, haalt de sportkrant aan. De supporters van Barcelona toonden zich de afgelopen dagen via enquêtes alvast voorstander van het vernoemen van het stadion naar de Nederlandse voetballegende. Dat voorstel geniet de voorkeur boven andere initiatieven, zoals een standbeeld.

Niet alleen in Barcelona gaan stemmen op voor een Johan Cruijff-stadion. Ook in Amsterdam loopt een petitie om de Arena te vernoemen naar de beste Nederlandse voetballer aller tijden.