'Oranje met ander middenveld én opvallende spits op heilige grond'

'Oranje met ander middenveld én opvallende spits op heilige grond'

29-03-2016 07:17
21

Bondscoach Danny Blind wilde maandag nog niet laten weten welke elf spelers hij opstelt tegen Engeland. Het Nederlands elftal speelt dinsdag de oefeninterland op Wembley en gaat volgens het Algemeen Dagblad in een 4-3-3-systeem spelen.

Aanvankelijk leek Blind te kiezen voor een 5-3-2-formatie, maar ook in het vorige oefenduel met Frankrijk greep de bondsheer al snel terug op 4-3-3. Voor het treffen met Engeland zijn Jasper Cillessen, Davy Klaassen, Wesley Sneijder en Arjen Robben niet inzetbaar. Opvallend is dat spits Vincent Janssen volgens de krant een grote kans op een basisplaats heeft. Het middenveld is flink gewijzigd ten opzichte van Frankrijk-thuis. Alleen Jordy Clasie lijkt te spelen.

Riechedly Bazoer krijgt waarschijnlijk ook een kans. "Van de hele WK-selectie zijn hier nu sowieso maar zeven spelers", zei Blind maandag. "Natuurlijk had ik er graag meer tot mijn beschikking gehad. De reeks blessures is vervelend. Maar: het is ook iets natuurlijks in voetbal dat het zo gaat. Er vallen generaties weg en er komen opvolgers. Voor een jongen als Bazoer, 19 jaar, is dit een heel goede wedstrijd op een heel goed niveau. Dat heeft ook iets moois, vind ik."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Zoet; Veltman, Bruma, Blind, Willems; Clasie, Afellay, Bazoer; Promes, Janssen en Memphis.