'Ajax zet 'Talent van de Toekomst' op straat: direct interesse uit Eredivisie'

'Ajax zet 'Talent van de Toekomst' op straat: direct interesse uit Eredivisie'

01-04-2016 07:11
3

Aschraf El Mahdioui moet weg bij Ajax. De Amsterdammers zien geen toekomst meer voor de negentienjarige middenvelder bij de club, zo meldt De Telegraaf. Dat is opvallend, aangezien hij in 2013/’14 nog verkozen werd tot 'Talent van de Toekomst'.

El Mahdioui is volgens het dagblad 'het oogappeltje van Wim Jonk'. Laatstgenoemde moest eerder het veld al ruimen als hoofd opleidingen en nu is het de beurt aan één van zijn paradepaardjes: El Mahdioui. Ajax stelt dat beide beslissingen los van elkaar staan. De jonge middenvelder heeft bij Ajax een aflopend contract en aangezien er veel middenvelders rondlopen in Amsterdam, loost de Amsterdamse club het talent nu.

Wedden

Meer odds

Inmiddels hebben de nodige Eredivisie-clubs geïnformeerd naar El Mahdioui. Het dagblad meldt dat FC Groningen afgelopen winter al interesse had en hem al dan niet op huurbasis wilde overnemen. El Mahdioui speelde voor Jong Ajax negentien wedstrijden in de Jupiler League, waarvan elf als basisspeler. De middenvelder scoorde driemaal en kwam in totaal tot bijna 1200 minuten.