KNVB bestraft FC Twente met drie punten in mindering

KNVB bestraft FC Twente met drie punten in mindering

04-04-2016 22:12
30

FC Twente heeft drie punten in mindering gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. Aanleiding is het intrekken van de jaarrekening voor het seizoen 2014/'15, wegens het gedoe rondom de transfer van Dusan Tadic naar Southampton in 2014.

"Toen we onlangs de jaarrekening introkken, wisten we dat de kans zeer groot was dat dit zou gebeuren", reageert interim-directeur Onno Jacobs op de clubsite. "Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk. Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt. We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren."

Twente heeft voor de vierde keer niet tijdig voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel. Vorig seizoen kregen de Tukkers al een publieke waarschuwing en tot twee keer toe drie punten in mindering. Indien het de club niet lukt de volgende financiële doelstelling te halen, dan is de laatste sanctie het verlies van de licentie voor het spelen van betaald voetbal.

Het bestuur van FC Twente had maandagavond een onderhoud met de KNVB-licentiecommissie om hen bij te praten over de actuele stand van zaken. De landskampioen van 2010 heeft nog altijd geen akkoord met de schuldeisers. Zij moeten voor 1 mei hun vordering laten vallen. Door de straf zakt de club overigens van de tiende naar de dertiende plaats in de Eredivisie.