AZ-international raakt gefrustreerd: Het is een moeilijke situatie

AZ-international raakt gefrustreerd: "Het is een moeilijke situatie"

08-04-2016 12:33
3

Muamer Tankovic (21) maakte in de zomer van 2014 de overstap van Fulham naar AZ. De Zweedse vleugelaanvaller kende in Engeland geen al te gelukkige periode. Ook in Alkmaar komt de jongeling momenteel weinig aan spelen toe. 

Tankovic maakte begin 2014 zijn profdebuut namens The Cottagers. Even later gunde René Meulensteen de dribbelaar zelfs een basisplaats op Old Trafford, tegen het grote Manchester United. Het was één van de weinige hoogtepunten uit zijn periode bij de club. "Een jongensdroom, ik was pas negentien jaar oud. Ik speelde tegen grote spelers. Dat moment zal ik nooit vergeten", vertelt hij aan AZ TV. 

Zijn avontuur bij Fulham liep slecht af. "Het was moeilijk in Engeland. Ik had weinig vrienden en ik sprak niet zo goed Engels. De mensen daar waren ook niet echt open", vervolgt Tankovic. "Mijn gastgezin heeft me wel geholpen, maar er was niemand met wie ik écht kon praten."

Dit seizoen kwam de aanvaller pas vijftien keer in actie in Eredivisie - vaak als invaller. Dat frustreert hem. "Het is een moeilijke situatie. (...) Ik ben voetballer, als ik niet kan spelen ben ik boos en gefrustreerd. Ik ben jong, ambitieus. Ik wil het écht gaan maken. Op de bank zitten is heel teleurstellend."