Dramaseizoen voor Rekik: 'Dezelfde problemen had Van der Wiel ook'

Dramaseizoen voor Rekik: 'Dezelfde problemen had Van der Wiel ook'

13-04-2016 22:07
5

Het debuutseizoen van Karim Rekik (21) bij Olympique Marseille is op een teleurstelling uitgelopen. Niet alleen draait de Franse grootmacht zéér stroef, ook de voormalig PSV'er zelf heeft het erg moeilijk. Wilbert Suvrijn, voormalig Oranje-international en speler van het Franse Montpellier, volgt de verrichtingen van de jonge linkspoot op de voet. 

"Rekik beleeft een heel moeilijk seizoen", steekt Suvrijn van wal in gesprek met Voetbal International. "Maar dan moet je in dat oordeel wel meenemen dat Olympique Marseille een heel gecompliceerde club is, waar het nóóit echt rustig is. Dit seizoen begon al heel chaotisch door het vertrek van trainer Marcelo Bielsa na één speelronde."

"Maar Rekik is niet de enige die stroef draait. Al heb ik het idee dat de buitenwacht op hem ietsjes kritischer ik", voegt hij daar aan toe. "Maar Rekik heeft zeker in het begin veel kansen gehad en die niet echt gegrepen. Zijn spel komt soms erg rommelig over, voetbaltechnische fouten die je in de Franse competitie niet kunt maken. Dezelfde problemen had ook Gregory van der Wiel in zijn eerste seizoen bij Paris Saint-Germain. Ongelukkige situaties kunnen voorkomen, maar ze zijn ook te vermijden."