Derijck 'kreeg zijn salaris niet': 'Misschien tijd voor stap naar het buitenland'

Derijck 'kreeg zijn salaris niet': 'Misschien tijd voor stap naar het buitenland'

21-04-2016 21:48
2

Timothy Derijck heeft dit seizoen zijn laatste basisplaats gehad. De verdediger annex middenvelder heeft in zijn contract een clausule staan die bepaalt dat hij bij 25 duels van ten minste 45 minuten verplichte contractverlenging krijgt. Door de onzekere financiële situatie van de club is het echter niet zeker of ADO zijn nieuwe salaris kan betalen. 

"Het ziet er wel naar uit dat dit mijn laatste basisplaats was. Het is jammer, zonde ook dat je verliest (1-2 nederlaag tegen AZ, red.). Het zijn voor mij twee jaren met ups en downs geweest, maar gelukkig kan ik het goed afsluiten", aldus Derijck tegenover FOX Sports. Met onder meer het ontslag van directeur Jan Willem Wigt was het een rare week voor de spelers. "Het is een heel moeilijk jaar voor ons geweest, in verschillende opzichten. Maar ik denk dat we er in verschillende opzichten als team goed bovenuit steken."

"Het is nooit leuk omdat je allemaal verschillende verhalen hoort. In die zin krijg je je salaris niet, de mensen erom heen worden ontslagen. Het is nooit leuk dat er zulke dingen over jouw club worden gezegd, maar bij ADO Den Haag gebeurt dat wel eens." De kans dat Derijck volgend seizoen nog voor ADO speelt is nihil. "Andere clubs kunnen mij bellen, dat is het geval. In het derde gesprek met ADO werd duidelijk dat ik meer dan vijftig procent salaris in moest leveren, ik denk dat dat voor niemand leuk is."

Derijck verwachtte al niet veel van de club. "Toen heb ik ook tegen de club gezegd: Het heeft weinig zin dat jullie er energie in gaan steken. Je weet op voorhand dat het niet leuk is dat je vijftig procent moet inleveren." En dus is het tijd voor een volgende stap. "Ik heb het twaalf jaar heel leuk gehad in Nederland, je mag nooit iets uitsluiten. Misschien is het tijd voor een stap naar het buitenland. Ik wist dat de aanbieding van ADO niet veel zou worden, ook door de financiële middelen die de club nu heeft. Maar je kan er niet veel aan veranderen."