'Verdeeldheid bij Feyenoord-leiding over aanblijven van 'moneymaker' Van Geel'

'Verdeeldheid bij Feyenoord-leiding over aanblijven van 'moneymaker' Van Geel'

22-04-2016 07:00
12

Omdat Martin van Geel een contract voor onbepaalde tijd heeft in De Kuip, is een ontslag bijna onmogelijk. Een eventueel ontslag van de technisch directeur zou Feyenoord enorm veel geld kosten én Van Geel zou zijn gedwongen vertrek bij een rechter succesvol kunnen aanvechten. De meningen over zijn functioneren zijn bovendien verdeeld. De Telegraaf schrijft dat vrijdag. 

Sinds enkele dagen gonst het van de geruchten in Rotterdam-Zuid. Van Geel en ook algemeen directeur Eric Gudde zouden aan het einde van het huidige seizoen moeten vertrekken bij Feyenoord. Een klein deel van de Feyenoord-top zou het duo verantwoordelijk houden voor het feit dat de huidige nummer drie van de Eredivisie dit seizoen wéér geen kampioen wordt. 

Een ontslag van Van Geel blijkt veel minder aannemelijk dan verwacht. Niet alleen vanwege financiële redenen. De Telegraaf meldt ook dat er in De Kuip sprake is van een heuse machtsstrijd. Binnen de raad van commissarissen en de welbekende 'Vrienden van Feyenoord' zou er zelfs een meerderheid zijn die wél pleit voor een langer aanblijven van de td. Het transferbeleid van Van Geel bezorgde Feyenoord in de afgelopen vijf jaar een winst van liefst 51 miljoen euro.