Twente zet belangrijke stap: akkoord met Munsterman, Van der Laan en anderen

Twente zet belangrijke stap: akkoord met Munsterman, Van der Laan en anderen

26-04-2016 17:30
19

Goed nieuws voor fans van FC Twente. Hun club heeft dinsdagmiddag een akkoord bereikt met diverse schuldeisers. Voor 1 mei moest er overeenstemming zijn met een groot aantal crediteuren. 

Via de officiële kanalen meldt de formatie uit Enschede 'dat dit nog niet betekent dat de (financiële) toekomst van FC Twente nu al is veiliggesteld. Daartoe moet ook nog een aantal andere zaken gerealiseerd worden', zo valt er te lezen in een officieel statement op de website.

Twente is nog miljoenen euro's verschuldigd aan diverse personen, waaronder oud-voorzitter Joop Munsterman en Aldo van der Laan. De personen in kwestie zien volgens RTV Oost af van hun claims. Op die manier kan Twente weer gaan bouwen aan een financieel gezonde toekomst. 

Op 9 mei aanstaande beslist de licentiecommissie van de KNVB of Twente de proflicentie - die eerder dit jaar voorwaardelijke werd afgepakt - weer terugkrijgt. Het crediteurenakkoord is belangrijk, maar Twente meldt dat er de komende dagen nog enkele andere zaken moeten worden afgewikkeld. Zo moet de club ook nog een nieuwe, correcte jaarrekening over het seizoen 2014/15 en haar halfjaarcijfers 2015/16 aanleveren.