Buitenlandse interesse voor toptalent VVV, Eredivisie-clubs op vinkentouw

Buitenlandse interesse voor toptalent VVV, Eredivisie-clubs op vinkentouw

29-04-2016 12:34

EXCLUSIEF - VVV-Venlo heeft met Vito van Crooy een toptalent in handen. Zowel in binnen- en buitenland zijn de prestaties van de middenvelder opgevallen. Op dit moment is Young Boys uit Zwitserland het meest concreet.

Dat weet VoetbalPrimeur. Bij Young Boys mag Van Crooy dromen van Champions League-voetbal. De club staat tweede, met een straatlengte achterstand op FC Basel, en mag via de play-offs proberen de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken.

Zwitserland is echter niet de eerste optie voor Van Crooy. De twintigjarige middenvelder, die in de Jupiler League is genomineerd voor Talent van het Jaar, is ook op de radar bij Heracles Almelo verschenen. De Almeloërs deden vorige zomer al een bod op Van Crooy, zonder succes.

Ook FC Groningen en AZ zijn al eens komen kijken naar de talentvolle middenvelder, die inmiddels jeugdinternational van Oranje is. Het contract van Van Crooy loopt nog tot medio 2017, met een optie voor twee extra seizoenen. Na de play-offs om promotie gaan VVV en Van Crooy in ieder geval met elkaar om de tafel.