Riedewald keert na lange tijd terug in Ajax-selectie; aanvaller haakt af

Riedewald keert na lange tijd terug in Ajax-selectie; aanvaller haakt af

30-04-2016 12:53
2

Ajax heeft zaterdagmiddag bekend gemaakt welke achttien spelers behoren tot de wedstrijdselectie voor het thuisduel met FC Twente van aanstaande zondag. De geblesseerde Anwar El Ghazi ontbreekt, maar er is ook goed nieuws. 

Jaïro Riedewald maakt namelijk weer kans op speelminuten. De jonge verdediger is door trainer Frank de Boer opgeroepen voor de cruciale clash van zondagmiddag. Riedewald liep begin februari een enkelbreuk op. Daar is de linkspoot nu volledig van hersteld. 

El Ghazi kampt met een liesblessure. De jonge Tsjechische aanvaller Vaclav Cerny vervangt hem. Mitchell Dijks (geschorst) is er niet bij. Wie zijn plek op de linksbackpositie over gaat nemen tegen Twente, is nog onduidelijk. Mogelijk kiest De Boer er voor om Kenny Tete op de linkerflank te posteren. 

De volledige selectie
Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Riechedly Bazoer, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Arek Milik, Davy Klaassen, Amin Younes, Lasse Schöne, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Thulani Serero, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer en Vaclav Cerny