Deze acht Europese toptransfers dienen zich nu al aan

Deze acht Europese toptransfers dienen zich nu al aan

04-05-2016 17:15
6

Met het einde van de competities in zicht begint ook het transfergeweld weer op te laaien. Clubs roeren zich met het oog op versterkingen voor volgend seizoen. VoetbalPrimeur rekent de komende transferzomer weer op vuurwerk en zet acht Europese toptransfers die zich nu al aandienen op een rij.

Mats Hummels - Bayern München
Als je er als speler zelf al zo openlijk voor uitkomt dat je naar Bayern München wilt, dan gaat het er ook wel van komen. Hummels, kind van München, moet volgens Dortmund zeker 36 miljoen euro kosten. Er zal wat over onderhandeld gaan worden, maar de uitkomst staat al zo goed als vast: Hummels naar Bayern.

Pierre-Emerick Aubameyang - Real Madrid
Bij Aubameyang ligt dat wat lastiger. Om na Hummels nog een topspeler te laten vertrekken, zal gevoelig liggen in Dortmund. Dat zal Real Madrid echter niet tegenhouden om toch een poging te wagen. Eén voordeel voor de Madrilenen: Aubameyang heeft al meermaals uitgesproken dat hij het liefst naar Real gaat.

Mario Götze - Borussia Dortmund
We blijven nog even in de Dortmund-hoek, want een Götze die bij Bayern München niet eens meer op de bank zit is natuurlijk een interessante optie voor de geelhemden. De oud-speler van de club kan ook naar Liverpool, maar wij denken dat de goede herinneringen aan de Gelbe Wand de doorslag gaan geven.

Zlatan Ibrahimovic - Arsenal
Een Zlatan op leeftijd is nog altijd een van de heetste transfertargets in het voetbal. Noem China, noem Juventus. Maar een transfer naar Arsenal lijkt de voorkeur te genieten. Die Premier League-titel moet er toch een keer van komen (voor Zlatan én Arsenal).

James Rodriguez - Juventus
Door het teleurstellende spel in zijn huidige seizoen is het moeilijk voor te stellen dat James volgend jaar nog in het shirt van Real speelt. Een nieuwe club zou de 24-jarige Colombiaan goed kunnen doen. Juventus is geïnteresseerd, en wij zien die transfer wel plaatsvinden.

Thiago Alcantara - Manchester City
Thiago ging al aan de hand van Pep Guardiola mee van FC Barcelona naar Bayern München en een scheiding lijkt ook komende zomer niet aan de orde. Waar Pep gaat, gaat Thiago, dus Manchester City kan de miljoenen voor de Braziliaan alvast vrijmaken.

En in de categorie ‘misschien geen Europese toptransfer maar voor Eredivisie-begrippen wel toptransfers’:

Tonny Vilhena - AC Milan
Een dagje Milaan terwijl je in de belangstelling staat van AC Milan? Dat is geen toeval. Voor een middenvelder die lang niet altijd zeker is geweest van een basisplaats naar Feyenoord zou dit een absolute toptransfer zijn.

Arek Milik – Internazionale
Wie veel scoort, kan ook op veel belangstelling rekenen. Milik dreigt onhoudbaar te worden voor Ajax komende zomer met Internazionale als grootste kanshebber. Kan hij bij Ajax de weg vrijmaken voor Klaas-Jan Huntelaar...