Serieuze kandidaat: Heb het gevoel dat ik echt van waarde kan zijn voor Ajax

Serieuze kandidaat: "Heb het gevoel dat ik echt van waarde kan zijn voor Ajax"

05-05-2016 09:03
6

Vaclav Cerny maakte afgelopen zondag een bijzonder belangrijke treffer namens Ajax. Hij scoorde in het duel met FC Twente de 1-0 en dat kostte de jongeling twee taarten, zo vertelde hij na de 4-0 zege.

De Tsjechische buitenspeler werd nauwlettend in de gaten gehouden door Idnes, een Tsjechisch medium. Davy Klaassen, aanvoerder van Ajax, kwam na de wedstrijd tegen Twente naar Cerny toe met een boodschap. Gekscherend: 'Voor deze goal willen wij als beloning twee taarten in de kleedkamer hebben.'

Wedden

Meer odds

En dus wist Cerny wat hem te doen stond. "Ik woon gelukkig boven een bakkerij en daar heb ik er eentje met pudding en eentje met aardbeien gekocht", lacht Cerny, die zondag al werd geprezen door zijn trainer Frank de Boer. Wat als hij niet start in het kampioensduel met De Graafschap? "Dan zou ik teleurgesteld zijn, maar ik respecteer het wel."

De buitenspeler laat weten dat hij zichzelf flink heeft ontwikkeld in het voorbije jaar. "Ongelooflijk, ik heb het gevoel dat ik echt gegroeid ben, als speler en als mens. Ik woon nu ook op mezelf. En nog belangrijker: ik speel nu betaald voetbal. Ik heb het gevoel dat ik echt van waarde kan zijn voor Ajax."