FC Twente trekt de portemonnee en compenseert 'gedupeerde' Eredivisie-clubs

FC Twente trekt de portemonnee en compenseert 'gedupeerde' Eredivisie-clubs

10-05-2016 20:55
34

De Eredivisie CV en FC Twente hebben dinsdag een akkoord bereikt over een financiële compensatie aan de overige zeventien Eredivisie-clubs. Dat valt te lezen op de website van formatie uit Enschede. Twente heeft besloten dit te doen, nadat de overige clubs geklaagd hadden over de oneerlijke concurrentiepositie van Twente in de voorbije jaren. De Tukkers konden meedoen in de (sub)top door financieel over de schreef te gaan. 

"FC Twente heeft uit moreel oogpunt dit (financiële) gebaar willen maken. Wij hechten aan het herstel van de goede verhoudingen met onze stakeholders, zeker ook met onze collega-clubs", laat Twente-directeur Onno Jacobs weten. 

"Naar de supporters van andere clubs maken we ook een gebaar door hen volgend seizoen, indien wij de licentie behouden, gratis de wedstrijden in De Grolsch Veste te laten bezoeken. Wij hopen dat we hiermee een streep kunnen zetten onder een uiterst moeizame periode en dat wij vanaf nu weer gezamenlijk naar de toekomst kunnen kijken", besluit hij. 

Twente meldt verder dat er over de inhoud van de regeling geen nadere mededelingen worden gedaan. De overeengekomen regeling staat bovendien totaal los van het oordeel dat de licentiecommissie van de KNVB nog in beraad heeft. Binnenkort wordt bekend gemaakt of de Tukkers een proflicentie krijgen.