'De Boer stuurt aan op vertrek bij Ajax; clubleiding ziet Bosz als serieuze optie'

'De Boer stuurt aan op vertrek bij Ajax; clubleiding ziet Bosz als serieuze optie'

11-05-2016 23:01
26

Het Algemeen Dagblad weet het zeker: Frank de Boer wil deze zomer vertrekken bij Ajax. Het dagblad beraadt zich op bronnen binnen de club. De trainer is met de Amsterdamse club in gesprek over een oplossing. 

Eerder op de avond meldde de NOS dat er binnen Ajax verdeeldheid bestaat over de toekomst van De Boer. De oefenmeester, die sinds zijn aanstelling in 2010 vier landstitels won, is er zelf al helemaal uit. Hij heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. De Boer heeft nog een contract voor één jaar in de Arena, maar wil dat dus niet uitdienen. 

Wedden

Meer odds

Ajax vertrekt vrijdag naar China voor een commerciële trip, maar club en trainer hopen al voor die dag duidelijkheid te kunnen verstrekken over wat er gaat gebeuren. De afkoopsom van De Boer bedraagt liefst 2,5 miljoen euro; volgens het AD is de raad van commissarissen van Ajax bereid om een vertrekwens van De Boer echter 'netjes af te handelen'. 

Peter Bosz is naar verluidt een serieuze optie om in de voetsporen te treden van De Boer. De oefenmeester was tot en met januari 2016 bij Vitesse actief en staat inmiddels onder contract bij Maccabi Tel Aviv. Saillant: Bosz was in het verleden zowel speler als technisch directeur van Feyenoord.