'Ajax maakt onvermijdelijk nieuws donderdag bekend; De Boer licht selectie in'

'Ajax maakt onvermijdelijk nieuws donderdag bekend; De Boer licht selectie in'

12-05-2016 01:15
60

Na het Algemeen Dagblad weet ook De Telegraaf - over het algemeen goed ingevoerd bij Ajax - het zeker: Frank de Boer stopt als trainer van de nummer twee van de Eredivisie. Donderdag zal zijn afscheid wereldkundig gemaakt worden. 

De 45-jarige De Boer heeft in de Arena nog een contract tot de zomer van 2017. Die verbintenis levert hij nu in, weet De Telegraaf. Het AD schreef eerder dat de clubleiding van Ajax in dubio was over een eventuele afkoopsom, maar door zelf op te stappen maakt de trainer aan die discussie een einde.

De Boer zal de selectie van Ajax donderdag inlichten over zijn besluit. Vrijdag vertrekt Ajax voor een commerciële trip naar China. De Boer gaat 'gewoon' mee; na die uitstap komt het huwelijk tussen de oud-international en de Amsterdamse grootmacht definitief tot een einde. 

De Boer werd in december 2010 door Ajax aangesteld als opvolger van Martin Jol. In zijn eerste vier seizoenen als trainer van de club werd hij kampioen. In 2015 en 2016 eindigde Ajax op de tweede plaats in de Eredivisie. Peter Bosz is volgens diverse bronnen de nummer één kandidaat om het roer over te nemen in de Arena. De oud-trainer van onder meer Vitesse en Heracles Almelo werkt sinds begin 2016 in Israël, bij Maccabi Tel Aviv.