Update: Everton plaveit de weg voor De Boer met bevestiging van ontslag

Update: Everton plaveit de weg voor De Boer met bevestiging van ontslag

12-05-2016 17:31
18

Roberto Martinez is donderdagmiddag op straat gezet door Everton. Diverse Engelse media melden dat. Het wachten is nog op de officiële bevestiging van de club zelf. Frank de Boer wordt genoemd als de belangrijkste kandidaat om Martinez op te volgen. 

De 42-jarige Martinez maakte in 2013 de overstap van Wigan Athletic naar The Toffees. Zijn eerste twee seizoenen in Liverpool verliepen prima, maar deze jaargang presteert de Spanjaard uitermate teleurstellend. Everton staat met nog één duel te gaan op de twaalfde plek. Woensdagavond werd er met 3-0 verloren van Sunderland. Blijkbaar weet de clubleiding genoeg en mag Martinez niet meer op de bank zitten tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, die aanstaande zondag wordt afgewerkt. 

De Boer- donderdag opgestapt bij Ajax - wordt in de wandelgangen nadrukkelijk gelinkt aan Everton. De zaakwaarnemer van de oefenmeester gaf vorige week al aan dat de traditievereniging uit de Premier League zéker een club is die De Boer aanspreekt. Ook onder meer Ronald Koeman (Southampton) is recentelijk genoemd bij Everton, evenals André Villas-Boas en Mark Hughes. 

Update 17.31 uur: Everton heeft het ontslag van Martinez bevestigd via de officiële kanalen. Wie er aanstaande zondag tijdens het slotduel van de competitie - Everton speelt thuis tegen Norwich City - op de bank zit bij The Toffees, is nog niet bekend.