Update: Maccabi krijgt hoogte van Bosz-verhaal: 'Dat is pure speculatie'

Update: Maccabi krijgt hoogte van Bosz-verhaal: 'Dat is pure speculatie'

18-05-2016 14:21
39

De kans dat Peter Bosz benoemd gaat worden tot de nieuwe trainer van Ajax wordt met de dag groter. In Israël duiken woensdag berichten op over een akkoord tussen de Amsterdammers en Maccabi Tel Aviv.

Ajax betaalt een half miljoen euro om het eenjarige contract van Bosz af te kopen, meldt Ynet Sport. Het gaat om een principe-akkoord, waar technisch directeur Jordi Cruijff inmiddels ook mee heeft ingestemd. Bosz zal pas na de laatste wedstrijd van het seizoen met Maccabi in gesprek gaan met Ajax, maar alles wijst erop dat hij graag aan de slag wil in Amsterdam.

De trainer staat sinds januari aan het roer bij de Israëlische topclub, waarmee hij nog kans maakt op de dubbel. Als Maccabi aanstaande zaterdag wint van Haifa en Beer Sheva speelt gelijk tegen Bnei Sakhnin, dan is de club van Bosz kampioen. Een paar dagen later, op 24 mei, volgt voor Maccabi de bekerfinale.

Bij Ajax moet Bosz de terugtredende Frank de Boer opvolgen. Marc Overmars, technisch manager van de Amsterdamse club, heeft al meerdere gesprekken met de oud-trainer van onder meer De Graafschap en Vitesse gehad. Hij tekent zo goed als zeker een driejarig contract.

Update 14.21: De perschef van Maccabi heeft het laatste gerucht rond Bosz afgedaan als nonsens. "Wat de media hier schrijven is pure speculatie, wij reageren niet op geruchten", aldus Ofer Ronen Abels in een korte reactie tegenover AT5.