Bosz ziet monsterzege niet beloond worden en is zonder titel op weg naar Ajax

Bosz ziet monsterzege niet beloond worden en is zonder titel op weg naar Ajax

21-05-2016 22:15
24

Peter Bosz sluit zijn periode bij Maccabi Tel Aviv in mineur af. De Israëlische topclub greep op de laatste speeldag naast de landstitel. Maccabi haalde met 6-0 uit, maar concurrent Hapoel Be'er Sheva won ook, waardoor de mogelijke opvolger van Frank de Boer bij Ajax mistast.

De opdracht voor de ploeg van Bosz was duidelijk zaterdagavond: winnen en hopen op een misstap van Hapoel. Die misstap kwam er niet. Bosz won weliswaar met 6-0 van Maccabi Haifa, maar door de overwinning op het andere veld gaat het titelfeestje aan de neus van Bosz voorbij. Maccabi komt twee punten tekort voor het Israëlische kampioenschap.

Bosz heeft volgende week nog één kans op een hoofdprijs met Maccabi Tel Aviv dit seizoen. De club staat in de bekerfinale opnieuw tegen Maccabi Haifa. Dat wordt waarschijnlijk de laatste wedstrijd in Israël voor Bosz, die op weg is naar Ajax. De 52-jarige trainer heeft de beste papieren om de vertrekkende De Boer op te volgen in Amsterdam. Een akkoord is er nog niet, maar volgens diverse media is dat een kwestie van tijd.