Willem II-goudhaantje werd even nerveus: 'Blij dat ik niet op tribune zat'

Willem II-goudhaantje werd even nerveus: 'Blij dat ik niet op tribune zat'

22-05-2016 20:43
6

Met twee doelpunten had Erik Falkenburg zondag een groot aandeel in de Eredivisie-handhaving van Willem II. De middenvelder annex aanvaller wilde per se winnen zijn oude club NAC Breda (3-1).

Ondanks de duidelijke zege werd het in de slotfase toch nog even spannend voor Willem II. Zou NAC nog één keer scoren, dan zou het over twee duels op basis van uitdoelpunten doorgaan. "Toen die 3-1 viel zag je ons even schrikken en ook ik dacht: het zal toch niet", aldus Falkenburg tegenover Omroep Brabant. "Daarna herpakten we ons al snel, wonnen we 'tweede' ballen en wist ik dat we het niet meer uit handen zouden geven."

Wedden

Meer odds

Door de mogelijke degradatie van FC Twente zou Willem II ook bij een nederlaag tegen NAC mogelijk zeker zijn geweest van handhaving. Falkenburg hield zich daar echter niet mee bezig. "We konden het niet geloven, maar we wilden nog steeds zelf winnen om er zeker van te zijn."

"Deze wedstrijd hebben we gespeeld als elke andere wedstrijd. Als je het benadert als een finale, met die spanning, verstijf je. Ik ben ook blij dat ik niet op de tribune zat, want voor supporters moet het helemaal spannend zijn als je er zelf niets aan kan doen op het veld."