Boëtius haalt uit: 'Gaat om meerdere gesprekken, ook met Van Geel'

Boëtius haalt uit: 'Gaat om meerdere gesprekken, ook met Van Geel'

23-05-2016 07:17
35

Jean Paul Boëtius heeft hard uitgehaald naar de Feyenoord-directie. De voormalige aanvaller van de Rotterdammers speelt nu voor FC Basel, omdat hij bij Feyenoord onvoldoende waardering voelde en het idee had dat er geen plan voor hem was. Dat zegt hij in gesprek met de Volkskrant.

"Ik wilde slechts één vraag beantwoord zien: geloven jullie nog in mij? En is dat geloof wel echt? Ik ben een gevoelsmens. Ik weet dat je erkenning afdwingt met prestaties", vertelt de aanvaller. "Maar ik miste een trainer die tegen me zei: 'ik stel jou op, omdat ik geloof dat jij het verschil kan maken'. Ik kreeg geen bevredigend antwoord, ik voelde dat de twijfels overheersten. En dan gaat het om meerdere gesprekken, ook met technisch directeur Martin van Geel. Het klopte niet."

En dus besloot Boëtius te vertrekken. "Ik vind het jammer dat ik om die reden bij Feyenoord ben vertrokken. (Tonny, red.) Vilhena zat in hetzelfde schuitje, hij speelde nog minder dan ik. Mede door familieomstandigheden is Tonny in Rotterdam gebleven. Het gaat weer goed met hem, ik denk dat hij naar een grote club vertrekt."

Volgens Boëtius speelt ook geld een rol. De aanvaller ziet dat aankopen die Feyenoord doet aanspraak maken op een hoger salaris dan jongens die door de club opgeleid zijn. "Het is bijna standaard geworden bij Feyenoord dat jonge spelers mede om die reden vertrekken. Je zou denken dat het kwartje eens moet vallen bij de directie."