Streppel moest op zijn tanden bijten: We hadden geen goede relatie

Streppel moest op zijn tanden bijten: "We hadden geen goede relatie"

24-05-2016 08:32
2

Jurgen Streppel is vanaf aankomende zomer de trainer van sc Heerenveen. De oefenmeester vertrekt bij Willem II door de voordeur, nadat hij zich handhaafde met de club. Maar niet met iedereen bij de Tilburgers kon hij door één deur.

"Dit zou zeker mijn laatste jaar bij Willem II worden. We zouden alles doen om erin te blijven. En als je zo afscheid kan nemen, met een stapje hoger naar sc Heerenveen. Dan ben ik daar blij mee", aldus Streppel in gesprek met Omroep Brabant. Met algemeen directeur Berry van Gool kon de coach niet goed overweg. "We hadden geen goede relatie maar zakelijk was het prima."

Wedden

Meer odds

"Het is niet zo dat we helemaal niet met elkaar spraken. Maar we hebben ons van onze professionele kant laten zien. De dingen die we moesten bespreken hebben we ook besproken. Ik kan door de voordeur naar buiten", weet Streppel, die veel waarde hecht aan goede relaties. "Ik was dag en nacht met mijn spelers en staf bezig. Zij waren mijn drive. Maar ik ging fluitend naar mijn werk."

Streppel gaat bij Heerenveen als opvolger van Foppe de Haan aan de slag en wil ook daar de leiding nemen. "Ze hebben me niet voor niets aangetrokken. Bij Heerenveen weten ze wat ze in huis halen. Ze hebben me goed gevolgd. Daar was ik van onder de indruk. Maar het zal prima gaan, vermoed ik. Iedereen mag zijn eigen mening hebben. Uiteindelijk kan er maar een iemand de baas zijn."