PSV in Argentinië gelinkt aan komst van aanvaller van negen miljoen

PSV in Argentinië gelinkt aan komst van aanvaller van negen miljoen

24-05-2016 18:26
5

PSV wordt in Argentinië gelinkt aan een deal met Boca Juniors. De twintigjarige Christian Pavón zou in de belangstelling staan van de Eindhovenaren.

Het Argentijnse Clarin schrijft dat Marcel Brands in Buenos Aires heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Pavón. De technisch manager kreeg echter te horen dat de aanvaller in de zomer nog niet mag vertrekken. Het Eindhovens Dagblad ving dinsdag op dat het om 'fabeltjes' gaat.

Pavón zou niettemin een ontsnappingsclausule van zo'n negen miljoen euro in zijn contract hebben staan. De jonge Argentijn speelt sinds 2014 voor Boca Juniors en is jeugdinternational. Hij komt het best tot zijn recht aan de rechterkant van de aanval, maar Pavón is ook inzetbaar is als linksbuiten of spits. Het afgelopen seizoen was hij goed voor twee goals en twee assists in zeven wedstrijden.

PSV ziet in Pavón mogelijk de vervanger van Maxime Lestienne of Luciano Narsingh. De Belg vertrekt na dit seizoen, terwijl Narsingh (contract tot medio 2017) in principe weg mag. Met Andrés Guardado, Santiago Arias, Héctor Moreno en Gastón Pereiro heeft PSV al vijf Zuid-Amerikanen rondlopen in het eerste elftal.