Verrassend nieuws uit Rotterdam: verdediger (27) stopt per direct met voetballen

Verrassend nieuws uit Rotterdam: verdediger (27) stopt per direct met voetballen

25-05-2016 14:19
10

Verrassend nieuws uit Rotterdam. Daan Bovenberg (27) zet per direct een punt achter zijn voetbalcarrière. De verdediger van Excelsior 'gaat zijn ambities op een andere manier invullen', valt er te lezen op de website van de eredivisionist. 

"Het klinkt misschien gek, maar voor mij is dit eigenlijk een vrij logische stap. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft altijd centraal gestaan. Binnen het voetbal ben ik daarbij op een punt aangekomen waarop ik alle leerzame aspecten van de wereld wel heb ondervonden", legt Bovenberg uit. "De perspectieven en uitdagingen die ik heb, sluiten niet langer aan bij de ambities die ik heb als persoon. Ik zou zeker nog een paar jaar zo door kunnen gaan maar soms moet je ook keuzes durven maken."

Wedden

Meer odds

Bovenberg begon zijn carrière bij Excelsior, speelde later voor NEC en FC Utrecht en keerde in 2014 terug op Woudestein. Afgelopen seizoen speelde hij zestien wedstrijden in de Eredivisie. "Ik ben Excelsior dankbaar voor alle mooie momenten en heb enorm veel bewondering voor de prestaties die de club al jaren levert. Zowel in de jeugd als bij het eerste elftal wordt met minimale middelen maximaal gepresteerd."

"Ik ben trots dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. Ik heb altijd veel waardering en respect gevoeld van supporters, sponsors, van iedereen rond de club. Daar wil ik via deze weg dan ook iedereen voor bedanken. Mijn dank is groot", besluit hij.