Update: KNVB heeft advies binnen; besluit licentiecommissie volgt mogelijk snel

Update: KNVB heeft advies binnen; besluit licentiecommissie volgt mogelijk snel

26-05-2016 14:56
123

Het lijkt er op dat de Centrale Spelersraad (CSR) zich achter FC Twente schaart. De 'degradatiestraf' van de licentiecommissie is volgens hen te zwaar.

De Centrale Spelersraad bestaat uit een groep Eredivisie-voetballers en heeft de taak om de licentiecommissie - op verzoek - te adviseren over de straf voor Twente. Zoals het er nu naar uitziet is de CSR het niet eens met de straf die de licentiecommissie heeft opgelegd aan de Enschedese club, meldt Voetbal International. Het weekblad baseert zich op 'meerdere bronnen'.

Het advies van de CSR is hoe dan ook niet bindend en dus kan de straf 'gewoon' gehandhaafd worden. De licentiecommissie moet het advies in elk geval twee weken in acht nemen, waardoor het einde van de chaos nog lang niet in zicht is. Vrijdag dient een kort geding, waarin Twente de uitspraak van de licentiecommissie (degradatie naar de Jupiler League) aanvecht.

Update 14.56: Een woordvoerder van de KNVB heeft donderdagmiddag laten weten dat de KNVB het advies van de CSR ontvangen heeft. Of er een positief of negatief advies is uitgebracht, wordt in het midden gelaten. Bij een negatief advies kan de licentiecommissie snel met een besluit komen. Sowieso moet de KNVB twee weken wachten met uitvoer daarvan.