De bezem van Mourinho: deze spelers zitten in de gevarenzone op Old Trafford

De bezem van Mourinho: deze spelers zitten in de gevarenzone op Old Trafford

27-05-2016 11:45
8

Met de definitieve aanstelling van José Mourinho als manager van Manchester United begint ook de bouw aan de selectie van volgend seizoen. Het staat vast dat de Portugees flink gaat sleutelen aan een nieuwe ploeg en dus dreigt ook een verkoop voor veel huidige selectieleden. Deze vijf spelers zitten door de komst van Mourinho zeker in de gevarenzone.

Juan Mata
Staat ongetwijfeld bovenaan de vertreklijst van Mourinho. Was bij Chelsea onder de Portugees vaker tribuneklant en bankzitter dan basisspeler en werd uiteindelijk ook door de manager verkocht. Mourinho en Mata bij één club, dat willen beiden partijen niet.

Bastian Schweinsteiger
Werd als lievelingetje van Louis van Gaal naar Manchester United gehaald, maar speelde amper door blessureleed en ligt niet goed in de selectie door de voorkeursbehandeling door Van Gaal tijdens zijn maanden in de lappenmand. Heeft totaal geen waarde voor Mourinho en zal mogen vertrekken.

Ashley Young
Is al jaren een net-wel-net-niet-voetballer bij Manchester United. Gaat van Mourinho het laatste zetje krijgen, want is een veel te dure speler om wekelijks op de tribune van Old Trafford te zitten. Kan misschien nog een paar jaartjes leuk meevoetballen bij clubs als West Ham United, maar niet in de kampioensformatie van Mourinho.

Daley Blind
Mourinho vraagt meedogenloosheid van zijn verdedigers, echte balafpakkers die het liefst tegelijk ook door hun man heenlopen, zoals een Marcos Rojo. Blind is de opbouwende man, de inschuivende verdediger waar absoluut geen plek voor is in de elf van Mourinho. Misschien, heel misschien dat er nog een rol als middenvelder voor de ex-Ajacied ligt weggelegd, maar in de gevarenzone zit hij zeker.

Michael Carrick
Werd door Van Gaal al richting de uitgang gedirigeerd met zijn aflopende contract en hoopte onder een nieuwe trainer wellicht op een tweede kans, maar die hoop is door de geruchten dat Mourinho Nemanja Matic wil meenemen wel zo'n beetje de grond in geslagen. De enige mogelijkheid dat Carrick blijft is als Mourinho zijn ervaring in de selectie kan gebruiken. 

Hoewel Mourinho bepaald geen fan is van het veel kansen geven voor talenten, lijken spelers als Marcus Rashford, Jesse Lingard en Timothy Fosu-Mensah voorlopig nog niet te hoeven vrezen en ook voor Memphis Depay lijkt een herkansing onder de Portugees in het vat te zitten. Volgens berichten uit Engeland genieten ook Chris Smalling, Matteo Darmian en Ander Herrera vooralsnog het vertrouwen van de nieuwe manager.

Lees ook: Met Zlatan kan ook Memphis gaan shinen op Old Trafford