Onhaalbare Jans wekt interesse van andere eredivisionist: Het streelt wel

Onhaalbare Jans wekt interesse van andere eredivisionist: "Het streelt wel"

27-05-2016 13:46
13

Vitesse loopt een blauwtje bij Ron Jans. De succesvolle trainer heeft het naar zijn zin bij PEC Zwolle en ziet een overstap naar Arnhem daarom niet zitten.

De komst van Jans is geen haalbare kaart voor Vitesse, dat op zoek is naar een opvolger van Rob Maas. De huidige PEC-trainer laat bovendien weten aan Omroep Gelderland nog niets uit Arnhem te hebben vernomen.

"Het streelt wel, maar er is niemand bij mij geweest. Ik heb bij PEC ook nog een doorlopend contract, hoewel daar ook een paar ontsnappingsclausules in zitten. Maar Vitesse zit daar niet bij", aldus de trainer in gesprek met het regionale medium.

Vitesse zit volgens directeur Joost de Wit in 'een oriënterende fase' in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Maas werd aangerekend dat hij de aantrekkelijke lijn van Peter Bosz, die in de winter naar Maccabi Tel Aviv vertrok, niet kon doortrekken.

In de 57-jarige Jans, die eerder FC Groningen, sc Heerenveen en Standard Luik trainde, zou Vitesse de juiste man hebben gezien. De Arnhemmers willen voor de eerste training van het seizoen op 26 juni een nieuwe trainer hebben gepresenteerd.