'Spelers die nog niet in Premier League mochten spelen, kwamen bij PSV in beeld'

'Spelers die nog niet in Premier League mochten spelen, kwamen bij PSV in beeld'

01-06-2016 09:38
2

Chelsea wil niet nog een rampseizoen als deze meemaken en daarom gaan de Londenaren zich mengen op de transfermarkt. Bij één of twee transfers blijft het niet, aldus scout Piet de Visser (81). Hij moet aan de bak.

"Er gaan veel nieuwe spelers komen", zegt De Visser in het Algemeen Dagblad. De voormalige trainer van onder meer AZ, Willem II en NAC werkte van 2003 tot 2008 als privéscout van Roman Abramovich, de steenrijke eigenaar van Chelsea. Daarna trad De Visser in dienst van The Blues.

De Visser kijkt terug op een 'fantastische' periode als privéscout van de Rus. "Keeper Petr Cech was de eerste speler die op voorspraak van mij naar Londen kwam. Michael Essien van Olympique Lyon de tweede. Die kostte veertig miljoen euro en dat vond ik heel veel geld. Maar Abramovich riep altijd: 'Geld is mijn zaak, is hij goed of niet?' Daarna kwam de Nigeriaan John Obi Mikel. En spelers die nog niet in de Premier League mochten spelen, werden in beeld gebracht bij PSV."

De superscout heeft het vaak bij het rechte eind. Hij noemt José Antonio Reyes als voorbeeld. Als groot talent verkaste hij van Sevilla naar Arsenal, en niet naar Chelsea. De Visser vond hem te wisselvallig. "Hij ging naar Arsenal en op de openingsdag van het nieuwe seizoen scoorde hij tweemaal tegen Chelsea. Abramovich belde meteen op. 'Piet, jij hebt die geweldige speler afgetest.' Ik vertelde hem dat ik het over een langere periode moest zien, maar zat uiteraard wel in de rats. Maar hij bleek toch niet de topspeler waar iedereen hem voor hield.