'Everton zet vol in op komst Koeman met riant salaris en transferbudget'

'Everton zet vol in op komst Koeman met riant salaris en transferbudget'

02-06-2016 07:04
3

Ronald Koeman is de droomkandidaat van Everton om de ontslagen Robert Martinez op te volgen. De tweede club van Liverpool zet vol in op de komst van de Nederlander. Eigenaar en miljardair Farhad Moshiri trekt zich niets aan van gesprekken die Koeman voert met Southampton over een contractverlenging.

Moshiri weet dat Koeman voorrang aan deze gesprekken heeft gegeven. Southampton wil Koemans contract met in ieder geval twee jaar verlengen. De Brits-Iraanse zakenman wil de coach verleiden met een miljoenensalaris en een enorm hoog transferbudget, meldt De Telegraaf.

Everton wil nog voor het weekend zaken doen. Dus moet Koeman, die in een luxepositie is gekomen, op korte termijn een knoop doorhakken. De buurman van Liverpool wil niet alleen snel bouwen aan een nieuw elftal, maar heeft ook belang bij een vlotte aanstelling vanwege de belangstelling voor sterren Romelu Lukaku en John Stones.

Wanneer Koeman The Toffees afzegt, komt Frank de Boer in beeld. Hij is met Unai Emery, die met Sevilla de Europa League won, een van de belangrijkste alternatieven voor Everton.