Promes neemt het op voor Blind: Laatste twee wedstrijden goed aangepakt

Promes neemt het op voor Blind: "Laatste twee wedstrijden goed aangepakt"

04-06-2016 23:50
8

Quincy Promes lijkt een basisplaats te hebben veroverd bij Oranje. De aanvaller van Spartak Moskou kijkt tevreden terug op de afgelopen interlandperiode, maar beseft ook dat hij meer doelpunten moet maken. 

"Ik denk dat ik een belangrijke rol heb gespeeld. Ik had mezelf alleen moeten belonen. Ik moet alleen de doelpunten die ik voor mijn club maak ook hier gaan maken", vertelt Promes in gesprek met Voetbal International.

"We speelden vandaag heel goed als een team en dat hebben we nodig in de kwalificatie. Het team is nu onze kracht. Er zijn veel goede spelers weggevallen. Vandaag hebben we laten zien een hecht team te zijn. Iedereen werkt voor elkaar. Als je ziet hoe sommige jongens de duels ingaan, dat zegt wel wat."

Door twee overwinningen op rij is de storm van kritiek op bondscoach Blind ook enigszins gaan liggen. Terecht volgens Promes, die het opneemt voor zijn trainer. "Blind heeft het de laatste twee wedstrijden goed aangepakt. We hebben twee keer gewonnen. Tegen Ierland was het moeilijk, maar we hebben daar goed op gereageerd", aldus de voormalig speler van FC Twente.