'Groningen dreigt uitblinker op korte termijn kwijt te raken aan Málaga'

'Groningen dreigt uitblinker op korte termijn kwijt te raken aan Málaga'

07-06-2016 11:06
18

De supporters van FC Groningen zjin dinsdagochtend met een voor hen zorgwekkend transfergerucht wakker geworden. Sergio Padt zou op weg zijn naar de uitgang van De Euroborg.

Padt was afgelopen seizoen de uitblinker van Groningen en lijkt langzamerhand onhoudbaar te worden voor de Groningers. Op Twitter gonst het dinsdagochtend van de geruchten over de 26-jarige keeper. Het Spaanse Málaga zou op het punt staan Padt over te nemen van Groningen.

Meer details zijn op dit moment nog niet bekend. Padt heeft bij Groningen een contract tot de zomer van 2018, waardoor Málaga, de nummer acht van het afgelopen seizoen in de Primera División, met een transfersom over de brug moet komen. De doelman speelt sinds 2014 voor de Groningers.

Mocht Padt inderdaad vertrekken, dan is de verwachting dat Groningen overschakelt naar Hidde Jurjus. De doelman van De Graafschap, wiens contract nog één jaar doorloopt, zou zich op mogen maken voor een nieuwe kans in de Eredivisie. Jurjus degradeerde in mei uit de Eredivisie met De Graafschap.