'Tweede megatransfer City een feit: vijftig miljoen euro voor Duits wonderkind'

'Tweede megatransfer City een feit: vijftig miljoen euro voor Duits wonderkind'

13-06-2016 21:55
27

Engelse en Duitse media weten het zeker: Leroy Sané wordt de tweede grote aankoop van Manchester City voor komend seizoen. De Premier League-grootmacht gaat ruim vijftig miljoen euro betalen voor de aanvaller van Schalke 04 en Duitsland. 

Hoogstwaarschijnlijk wordt de transfer van de twintigjarige dribbelaar pas na afloop van het EK wereldkundig gemaakt, weet onder meer SPORT. De naam van Sané valt al enkele maanden bij City. Pep Guardiola, de nieuwe manager van de nummer vier van de Premier League, kent de international goed uit zijn jaren in de Bundesliga. Twee jaar geleden brak Sané door bij Schalke. Sindsdien heeft hij een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. 

Voor hoeveel jaar Sané gaat tekenen bij City, is nog niet bekend. De eerste miljoenenversterking van City voor komend seizoen is ook afkomstig uit Duitsland. Ilkay Gundogan werd begin juni voor vier jaar vastgelegd. Voor de controleur van Borussia Dortmund werd circa 25 miljoen euro betaald. Ook Pierre-Emerick Aubameyang, topscorer van BVB, zou in beeld zijn bij City