Problemen voor NAC: grootverdieners verlaten club en laten groot gat achter

Problemen voor NAC: grootverdieners verlaten club en laten groot gat achter

18-06-2016 09:09
14

Door het verlies in de play-offs speelt NAC Breda ook komend seizoen in de Jupiler League. En dat is een groot probleem voor de club uit Breda, want er moet nu opnieuw flink bezuinigd gaan worden. Door mutaties in de selectie telt de spelersgroep nog maar dertien spelers.

Kevin Brands, Uros Matic en Joey Suk vertrekken bij de club en stonden voor circa 100.000 euro op de loonlijst in Breda. Van doelman Jelle Ten Rouwelaar, die bij NAC een kleine twee ton verdiende, was al bekend dat hij ging stoppen. Met het vertrek van Kenny van der Weg en Mats Seuntjens, heeft NAC de salarispost gesaneerd voor zo'n negen ton, weet BN DeStem

Dat bedrag wordt nog hoger als ook Luis Pedro, Danny Verbeek, Ronnie Stam en Vlatko Lazic komende zomer vertrekken bij de club. Daarmee heeft NAC de de doelstelling om het salarisbudget van 2,6 miljoen naar 1,5 miljoen terug te schroeven behaald. Het gemiddelde jaarsalaris ligt in Breda dan op 75.000 euro. 

Een week voor de voorbereiding begint heeft NAC misschien wel een flink mes gezet in de salarishuishouding, maar ook in de selectie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen moet het vooralsnog doen met een selectie van slechts dertien spelers. De club hoopt na dit weekend wel de eerste versterkingen te presenteren. Het gaat om spits Cyriel Dessers (Sporting Lokeren), middenvelder Ricardo Kip (Almere City) en doelman Wouter van der Steen (Helmond Sport).