'Lazio heeft geen succes met bod van tien miljoen op geboren Nederlander'

'Lazio heeft geen succes met bod van tien miljoen op geboren Nederlander'

21-06-2016 22:43
5

Besiktas heeft een bod van tien miljoen euro op Oguzhan Özyakup zonder pardoes afgewezen. SS Lazio wilde de Turkse middenvelder, die opgroeide in Zaanstad, naar Italië halen, maar de Turkse kampioen stak daar een stokje voor. Dat meldt althans Lig TV.

"Özyakup zal ons niet verlaten voor een club als Lazio", reageert Besiktas-voorzitter Fikret Orman in gesprek met de Turkse omroep. "Hij is een topspeler, die afgelopen seizoen kampioen is geworden en in de Champions League gaat spelen." Toch sluit Orman een transfer van de 23-jarige middenvelder niet helemaal uit. "Als hij hier vertrekt, is het voor Manchester United, Real Madrid of FC Barcelona. Een club van dat kaliber."

Özyakup, die eerder in de jeugd van AZ en Arsenal speelde, heeft nog een contract tot medio 2018 bij Besiktas. Momenteel is hij actief op het EK in Frankrijk. In de eerste twee groepsduels met Kroatië (0-1) en Spanje (0-3) had hij een basisplaats. Tegen Tsjechië begon Özyakup dinsdagavond op de bank, maar als invaller droeg hij alsnog zijn steentje bij aan de 2-0 zege.