Update: BILD noemt Bruma-deal 'perfekt': clubs akkoord over transfersom

Update: BILD noemt Bruma-deal 'perfekt': clubs akkoord over transfersom

26-06-2016 13:45
42

Jeffrey Bruma tekent volgende week zijn contract als speler van VfL Wolfsburg. Dat meldden De Telegraaf en de Wolfsburger Allgemeine Zeitung vrijdagochtend.

PSV en Wolfsburg zijn het op grote lijnen eens over de transfer van Bruma en de clubs zijn van plan komend weekend of zelfs nog daarvoor tot een akkoord te komen. De Oranje-verdediger tekent voor vijf jaar bij de Bundesliga-club en kost Wolfsburg volgens WAZ vijftien miljoen euro. De Telegraaf meldt dat het bedrag net iets onder de PSV-vraagprijs van vijftien miljoen euro ligt, maar dat het verschil gecompenseerd wordt in de vorm van afspraken over bonussen.

PSV moet een deel van de inkomsten afstaan aan Chelsea. Bij de transfer van Bruma naar Eindhoven werd een doorverkooppercentage in de overeenkomst opgenomen. Ongeveer een derde van de transfersom zal in de zakken van Chelsea belanden. Bruma werd ook gevolgd door Internazionale en AS Monaco. Hij speelde in de Bundesliga eerder voor Hamburger SV.

Update 12.17 uur: De overgang van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg is volgens de NOS in kannen en kruiken. Begin volgende week tekent de verdediger zijn contract bij Wolfsburg. Met de transfer is ongeveer vijftien miljoen euro gemoeid. De Telegraaf meldt overigens dat er ten opzichte van vanochtend nog niets is veranderd.

Update 26-6 13.45 uur: VfL Wolfsburg heeft de transfer van Jeffrey Bruma volgens BILD afgerond. Dat betekent dat ook de clubs een definitief akkoord hebben bereikt over de transfersom van de verdediger. Volgens het Duitse medium maakt Wolfsburg vijftien miljoen euro over en tekent Bruma snel een contract tot 2021.