Mido lacht om 'topkandidaat voor opvolging Hodgson': 'Kan het niet geloven'

Mido lacht om 'topkandidaat voor opvolging Hodgson': 'Kan het niet geloven'

28-06-2016 17:47
6

Gareth Southgate geldt bij de bookmakers als favoriet om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach van Engeland. Oud-Ajacied Ahmed 'Mido' Hossam snapt echter weinig van een mogelijke aanstelling van de 45-jarige voormalige verdediger.

Southgate heeft momenteel Engeland onder 21 onder zijn hoede. Eerder stond hij van 2006 tot 2009 aan het roer bij zijn oude club Middlesbrough, waar hij de beschikking had over Mido. 'Ik kan niet geloven dat ze in Engeland praten over Gareth Southgate als nieuwe bondscoach', schrijft de Egyptenaar op Twitter. 'Ik hoop dat hij heeft geleerd sinds zijn dagen bij Boro.'

Middlesbrough degradeerde onder Southgate uit de Premier League en boekte in een reeks van achttien wedstrijden slechts één zege. De ex-international kon daarna zijn biezen pakken. Naast Southgate worden ook Alan Pardew (Crystal Palace) en Eddie Howe (Bournemouth) getipt voor de functie van bondscoach, schrijft The Daily Mail.

Hodgson stapte maandagavond meteen na de smadelijke nederlaag tegen IJsland (2-1) in de achtste finale van het EK op. In zijn kielzog vertrok ook assistent Gary Neville.