Aderlating aanstaande voor Vitesse: 'Mooie stap, het is een fantastische club'

Aderlating aanstaande voor Vitesse: 'Mooie stap, het is een fantastische club'

02-07-2016 19:55
4

Kevin Diks (19) staat op het punt Vitesse te verruilen voor Fiorentina. In Arnhem verwacht men op korte termijn een akkoord te bereiken met de Serie A-club.

De belangstelling van Fiorentina voor Diks is deze week in een stroomversnelling gekomen. Als het aan de rechtsback ligt, komt het snel tot een akkoord. "De clubs zijn nog in onderhandeling. Vitesse is mijn club en ik ben hier gemaakt tot de speler die ik nu ben. Het zou een mooie stap zijn, maar ik wacht af", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Tegenover De Telegraaf is Diks wat stelliger. "Het is een fantastische club. Maar eerst moeten Fiorentina en Vitesse er nog uitkomen. Daar wacht ik op. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Vitesse en had verwacht hier nog jaren te spelen. Als de clubs er niet uitkomen, blijf ik hier ook nog met veel plezier. Maar je weet het nooit in het voetbal."

Henk Fraser, de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse, baalt tegenover VI van het aanstaande vertrek van de basisspeler. "Het is een speler uit eigen jeugd en een talentvolle jongen. Vitesse zal de huid zo duur mogelijk willen verkopen. Ik verwacht dat we zijn vertrek binnen de eigen selectie op kunnen vangen met Julian Lelieveld, Kelvin Leerdam en Sheran Yeini."