'Besiktas ziet Nederlandse spits als ideale opvolger voor vertrokken Gomez'

'Besiktas ziet Nederlandse spits als ideale opvolger voor vertrokken Gomez'

03-07-2016 21:20
6

Bas Dost wordt door Turkse media gelinkt aan een transfer naar Besiktas. De topclub is op zoek naar een opvolger voor Mario Gomez, die Besiktas afgelopen seizoen naar de landstitel knalde. 

De Duitse goalgetter tekende in de Süper Lig voor liefst 26 doelpunten. Deze zomer keert de dertigjarige international echter terug naar Fiorentina en dus moet Besiktas, dat het komend seizoen mag laten zien in de Champions League, op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Dost (27) is één van de kandidaten. De Oranje-spits heeft bij zijn huidige club VfL Wolfsburg nog een contract voor een jaar. Alles wijst erop dat Dost deze zomer naar een nieuwe club verkast. 

Wedden

Meer odds

Diverse ploegen worden de laatste maanden gelinkt aan de oud-speler van sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Emmen. Feyenoord dacht kans te maken bij Dost, maar de Rotterdamse club moest al snel erkennen dat de international simpelweg onbetaalbaar was. Naast Besiktas zouden ook Hamburger SV, Sunderland en Southampton interesse hebben in de rechtspoot.