Update: 'Tottenham doet water bij de wijn en rekent op snelle komst Janssen'

Update: 'Tottenham doet water bij de wijn en rekent op snelle komst Janssen'

04-07-2016 23:00
60

Tottenham Hotspur denkt de komst van Vincent Janssen naar Londen binnen 48 uur af te kunnen ronden. Britse media melden zondagavond dat de clubleiding van AZ over de streep is getrokken door een aanbieding van ongeveer 19,5 miljoen euro. 

Janssen (22) uitte in de afgelopen dagen zijn frustratie over het feit dat zijn werkgever diverse aanbiedingen van Spurs naast zich neer had gelegd. Een bod van circa achttien miljoen was blijkbaar niet voldoende om de nummer vier van de Eredivisie aan de onderhandelingstafel te krijgen. 

Afgelopen weekend zijn de gesprekken tussen Tottenham en AZ voortgezet. Dat heeft nu geresulteerd in een akkoord, meldt Football Insider. Als Spurs uiteindelijk inderdaad 19,5 miljoen euro betaalt voor Janssen, die nog een driejarig contract heeft in Alkmaar, betekent dat een absoluut transferrecord voor AZ. 

Tijdens zijn eerste seizoen op het hoogste niveau tekende Janssen afgelopen jaar voor 27 Eredivisie-treffers. Hij kroonde zich daarmee tot topscorer van de Nederlandse competitie. De Brabantse aanvaller heeft inmiddels ook vijf interlands (drie goals) op zijn naam staan. 

Update 23:00: Volgens het Algemeen Dagblad is de transfer van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur weer een stap dichterbij. De Engelse club is bereid om het bod op de spits te verhogen en rekent er daardoor op dat Janssen zo snel mogelijk aansluit bij de selectie. Dat heeft prioriteit, omdat Tottenham inmiddels is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tottenham gaat het bod verhogen van achttien tot twintig miljoen euro, waarmee het voldoet aan de vraagprijs van AZ.

Lees ook: Janssen opgelet: 'duur' weg uit Eredivisie levert al jaren weinig succes op