NEC houdt rekening met vertrek: Er is ook belangstelling vanuit Engeland

NEC houdt rekening met vertrek: "Er is ook belangstelling vanuit Engeland"

05-07-2016 22:45

NEC hoopt zich komende zomer te versterken met Ayub Timbe Masika. De club uit Nijmegen zit in de onderhandelingsfase met RC Genk, de club van de aanvaller. Ook houden ze bij NEC rekening met een vertrek van Hannes Halldórsson.

Het had er de schijn van dat de komst van Masika (23) niet realistisch was. "En er is nog steeds een behoorlijk gat tussen vraag en aanbod", laat technisch manager Danny Hoekman weten tegenover Voetbal International. "Maar het gevoel van beide kanten is positief. Financieel wordt het een lastig verhaal voor NEC. Dat betreuren wij, maar we blijven proberen. We volgen Masika al langer. Hij is een vleugelaanvaller en kan op beide flanken prima uit de voeten."

De kans is aanwezig dat doelman Halldórsson vertrekt bij NEC. "Hannes heeft een fantastisch EK achter de rug met IJsland, dan ontstaat er altijd belangstelling", vertelt Hoekman, die inmiddels al telefoontjes heeft gekregen van geïnteresseerde clubs. "Randers FC uit Denemarken heeft zich bij ons gemeld, maar er is ook belangstelling vanuit Engeland. Wij houden rekening met een vertrek."

Indien de IJslandse goalie vertrekt, dan moet er een nieuwe keeper komen. "Als Hannes vertrekt, moet er een keeper bij. Maar we hebben ook vertrouwen in onze huidige keepers (Joshua Smits en Marco van Duin, red.). Het zou goed kunnen dat we een concurrerende doelman gaan halen, die niet per se eerste keus wordt."