Update: Bizarre Bielsa-ontwikkeling: trainer laat Lazio in de steek

Update: Bizarre Bielsa-ontwikkeling: trainer laat Lazio in de steek

08-07-2016 11:02
5

SS Lazio kan de komst van coach Marcelo Bielsa vermoedelijk op zijn buik schrijven. De club dacht een akkoord te hebben met de coach, die echter lijkt te hopen op het Argentijnse bondscoachschap.

Bielsa had volgens diverse Italiaanse media al zijn ja-woord gegeven aan Lazio en zou deze week zijn overgang afronden. Nu Gerardo Martino zijn taak als Argentijnse bondscoach heeft neergelegd, is Bielsa plotseling in beeld op hem op te volgen. De coach zou daardoor van gedachten zijn veranderd en de voorkeur geven aan die vacature.

Een flinke domper voor Lazio, waar de Nederlanders Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij onder contract staan. Mocht Bielsa inderdaad bedanken voor de Romeinse club, dan schakelt Lazio over naar een andere gegadigde. Volgens Sky Sport Italia komt in dat geval Cesare Prandelli in beeld, die momenteel zonder club zit en eerder al werd gelinkt aan de hoofdstedelingen.

Update 14.15 uur: Marcelo Bielsa wordt toch aangesteld als nieuwe trainer van SS Lazio. De coach heeft enige tijd geleden al een akkoord bereikt met de club en dat de deal al helemaal rond is. "Hij komt zaterdagochtend in Rome aan en zondag vertrekt de selectie voor het trainingskamp", aldus een woordvoerder van Lazio."

Update 8/7 11.02: Bielsa is niet langer trainer van Lazio. Twee dagen na zijn aanstelling in Rome heeft El Loco zijn ontslag ingediend bij de Seria A-club. Dat laat Lazio weten via de officiële kanalen. Onduidelijk is nog wat de beweegredenen van Bielsa zijn. Niet de Argentijn, maar Simone Inzaghi komt nu aan het roer te staan in Stadio Olimpico.