FC Twente is middenvelder definitief kwijt na officieel bericht uit Spanje

FC Twente is middenvelder definitief kwijt na officieel bericht uit Spanje

06-07-2016 21:35
7

In Spanje pronkt men al met de komst van Felipe Gutierrez, maar FC Twente heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Real Betis. Ted van Leeuwen noemt dat echter een kwestie van tijd.

De aanstaande overstap van Gutierrez, die vorige week al werd gesignaleerd in Sevilla, wordt op korte termijn afgewikkeld. "Die transfer is bijna rond, maar nog niet helemaal. Het gaat nog om wat formaliteiten", zegt Van Leeuwen, technisch directeur van Twente, tegen Voetbal International.

Financieel hebben de Enschedeërs hoe dan ook weinig aan het vertrek van Gutierrez. De tegenvallende transfersom van 2,5 miljoen euro verdwijnt niet in de Twente-kassa. "De transfersom kunnen we niet direct weer investeren. Het gaat, zoals bij alle transfers, alleen om het salaris dat dan wegvalt."

In de tussentijd heeft Van Leeuwen wel 'meerdere draadjes' uitgegooid naar nieuwe spelers. "We hopen dat er snel een vis aan zit", aldus de Twente-directeur, die onder meer hoopt op de komst van Adnane Tighadouini, contractspeler van Málaga.

Update 21.35: Felipe Gutierrez mag zich officieel speler van Real Betis noemen. De Spaanse club maakt woensdagavond melding van de langverwachte deal rond de Chileense middenvelder, die overkomt van FC Twente. Betis verwacht de geblesseerde Gutierrez over zes tot acht weken bij de selectie van trainer Gustavo Poyet.