'Liverpool heeft grote plannen met Klopp en wil toekomstdiscussies voor zijn'

'Liverpool heeft grote plannen met Klopp en wil toekomstdiscussies voor zijn'

07-07-2016 07:33
5

Als het aan Liverpool ligt, blijft Jurgen Klopp de komende jaren aan het roer staan. De eigenaren van 'The Reds' willen het contract van de Duitse manager verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2018.

Daarin zit een optie voor een jaar extra. Volgens de BBC wil Liverpool hoger inzetten. De club wil daarmee het vertrouwen in Klopp uitspreken en eventuele discussies over zijn toekomst vermijden.

De 49-jarige Duitser streek in oktober neer op Anfield Road. Hij verving Brendan Rodgers en is sindsdien al behoorlijk succesvol geweest. Klopp bereikte de finale van de Europa League en de League Cup, maar beide gingen verloren. In de Premier League greep Liverpool naast Europees voetbal.

Voor het nieuwe seizoen is Klopp met Liverpool al actief geweest op de transfermarkt. Verdediger Joel Matip kwam transfervrij over van Schalke 04 en doelman Loris Karius voor zo'n zes miljoen euro van FSV Mainz. Toptransfer is die van aanvaller Sadio Mané van Southampton, waarvoor Liverpool ruim veertig miljoen betaalde.