Update: Aanstaande transfer Cabral bevestigd: 'Kans groot dat hij gaat'

Update: Aanstaande transfer Cabral bevestigd: 'Kans groot dat hij gaat'

07-07-2016 17:54
8

Jerson Cabral staat op de drempel van zijn eerste avontuur in het buitenland. SC Bastia, dat uitkomt in de Franse Ligue 1, zou de transfervrije aanvaller een aanbieding hebben gedaan.

Dat meldt France Football donderdag. Het medium verwacht dat het snel kan gaan met Cabral, die op het punt zou staan om voor Bastia te kiezen. Het lijkt waarschijnlijk dat de bekendmaking van de transfer een kwestie van dagen of zelfs uren is.

Bastia betaalt géén transfersom voor Cabral, die transfervrij is na zijn vertrek van FC Twente. Het contract van de 25-jarige aanvaller werd, mede door de financiële sores in Enschede, niet verlengd, terwijl hij vooral in de tweede seizoenshelft wel van waarde was voor de club.

Cabral speelde eerder voor Feyenoord, ADO Den Haag en Willem II. Afgelopen seizoen kwam hij tot 24 wedstrijden voor Twente, waarin hij zes keer trefzeker was. Bastia speelt zijn wedstrijden op het Franse eiland Corsica.

Update 12.41: Het management van Cabral is inderdaad in gesprek met Bastia, maar van een akkoord is nog geen sprake. "Er is nog niets afgerond, de gesprekken lopen nog. De Franse media zijn wat voorbarig", laat zaakwaarnemer Patrick Poldervaart in een reactie weten aan FOX Sports.

Update 17.54: Jerson Cabral is op weg naar SC Bastia, zo bevestigt zaakwaarnemer Wessel Weezenberg in gesprek met Voetbal International. "De kans is heel groot dat hij naar Bastia gaat. Het gaat nog om wat laatste details" Ook het Belgische SC Lokeren was in de race voor de aanvaller, die echter de voorkeur aan een Frans avontuur geeft.