Feyenoord bevestigt transfer: 'Moesten snel reageren na blessure Vermeer'

Feyenoord bevestigt transfer: 'Moesten snel reageren na blessure Vermeer'

07-07-2016 16:13
2

Feyenoord heeft de komst van doelman Brad Jones bevestigd. De Rotterdammers hebben een principeakkoord bereikt. Als de Australiër vrijdag de medische test succesvol afrond, volgt daarna de presentatie. Jones gaat tekenen voor een seizoen.

"Na de zware blessure voor Kenneth Vermeer moesten we snel reageren, ook omdat Warner Hahn nog enige tijd uitgeschakeld is", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord.

Van Geel vervolgt: "Met Par Hansson en Justin Bijlow beschikten we over nog maar twee fitte keepers, in onze ogen onvoldoende om een seizoen met veel competitie-, beker- en Europa League wedstrijden mee in te gaan. Daarom zijn we direct op zoek gegaan naar een ervaren doelman, die we met Brad hebben gevonden."

De 34-jarige sluitpost speelde een groot deel van zijn carrière in Engeland. Vorig seizoen stond hij het laatste half jaar bij NEC onder de lat. "Dankzij het halfjaar bij NEC kent hij de Eredivisie en daarnaast heeft hij ervaring op internationaal niveau, mede dankzij zijn Liverpool-periode. Brad wil heel graag naar Feyenoord en wij zijn blij dat hij ons op deze korte termijn komt versterken."