'Guardiola vertrouwt niet op Kompany: 120 miljoen budget voor twee verdedigers'

'Guardiola vertrouwt niet op Kompany: 120 miljoen budget voor twee verdedigers'

07-07-2016 23:47
9

Vincent Kompany heeft door aanhoudende blessures niet veel gespeeld bij Manchester City de voorbije twee seizoenen. Ook het EK in Frankrijk moest de verdediger aan zich voorbij laten gaan door een zoveelste blessure. De nieuwe City-coach Pep Guardiola lijkt daardoor te twijfelen aan de Belgische stopper.

De Engelse krant The Guardian meldt immers dat de Spanjaard nog beschikt over een transferbudget van 120 miljoen euro en dat wil hij spenderen aan twee centrale verdedigers. Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor de blessuregevoelige Kompany. Guardiola heeft bij zijn aanstelling al laten weten dat de centrale as van de defensie versterkt moet worden. Met Ilkay Gündogan en Nolito haalde City al twee belangrijke offensieve versterkingen binnen. 

Wedden

Meer odds

Op het verlanglijstje van The Citizens staan onder meer Leonardo Bonucci, John Stones en Aymeric Laporte. Juventus heeft een eerste bod voor Bonucci al van de tafel geveegd. De Turijnse topclub heeft een prijskaartje van maar liefst 60 miljoen euro op de verdediger geplakt. Everton zou ongeveer dezelfde transfersom vragen voor de Engelsman Stones.