Eredivisionist is 'nog bezig met een spits': Dan ontstaat een andere situatie

Eredivisionist is 'nog bezig met een spits': "Dan ontstaat een andere situatie"

10-07-2016 10:23
5

AZ wil na Wout Weghorst nog een spits halen. Met het aantrekken van Weghorst hebben de Alkmaarders al ingespeeld op het naderende vertrek van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur, maar men wil het dus niet bij één aankoop laten.

Trainer John van den Brom laat tegenover NH weten dat men nog altijd zoekende is. "Iedereen weet dat we bezig zijn met nog een spits. Dan ontstaat weer een andere situatie", aldus de oefenmeester, die uiteraard wel blij was met het optreden van zijn nieuwste aanwinst tegen FC Volendam. In het oefenduel scoorde de van Heracles Almelo overgekomen Weghorst viermaal. "Tegen Volendam heeft hij het prima ingevuld."

Weghorst scoorde het afgelopen seizoen veertien keer voor Heracles Almelo. In Alkmaar heeft hij momenteel concurrentie van Robert Mühren, de enige andere centrumspits in de selectie. Ook Muamer Tanković kan uit de voeten centraal voorin, maar hij lijkt voor Van de Brom geen optie als basisspeler. De naam van Lillestrom-spits Fred Friday zingt momenteel rond in Alkmaar. De Nigeriaan wordt mogelijk op korte termijn gepresenteerd